Stilriktiga skor från Sverige

Stilriktiga skor från Sverige

Utbudet skor är idag större än någonsin och de många fabrikaten trängs på hyllorna i såväl fysiska butiker som över nätet. Den som hittar just de där perfekta skorna, håller sig därför inte sällan till detta varumärke vid senare inköp. Oavsett vad för skor man är ute efter kan det finnas fördelar med att hålla sig till sina favoriter. I Sverige har Vagabond en stor kundgrupp, kanske till viss del på grund av den lokala närheten. Utomlands finns andra inhemska alternativ som jobbar mot en något mindre grupp. Större företag inom skotillverkning finns representerade i varje butik. För den som är ute efter någonting unikt, är dessa dock sällan förstahandsvalet.

Inte bara utseende

Design, tillverkning, funktion och rykte är faktorer som ofta väger in vid köp av nya skor. Det finns en större kunskap idag om hur tillverkningen går till och materialval såväl som produktion, har en tendens att påverka köparen. Att konsumera symboler är inom en antropologisk kontext någonting vedertaget. När det kommer till skor finns också indikationer på att detta är vad som sker. Genom att välja skor från Vagabond eller något annat lokalt/nationellt företag, signalerar en tillhörighet och är i vissa situationer ett statement. Man väljer inte bara med tanke på design och komfort utan prioriterar även andra värden.

Att köra Vagabondskor online är enklare än tidigare. Det finns ett flertal butiker som saluför dessa, och många andra, varumärken. Vagabond är i regel förknippat med kvalitet och en elegant stil. Flera av deras modeller har naturmaterial, läder och en design som utmärker sig. I dagsläget finns de på 40 marknader vilket innebär en hel del, inte minst för ett företag som hållit kvar sin verksamhet inom gränserna. Kollektionerna hämtar sin inspiration från en rad olika håll och man kan, med ett vant öga, se referenser till musik och kulturyttringar i deras design. Huvudkontoret i Varberg utgör skissbord och prototypverkstad där man lägger grunden för de olika skor som kommer ut inför varje säsong. För att hitta ett par Vagabondskor behövs endast en dator och ett internetabonnemang. Band annat via den sida vi hänvisar till finns det mesta!